Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Конферениција УНС-а у среду у 15.30ч: "Шта су новинари открили деценијама од убистава новинара и где је ту правосуђе?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 04. 2024.

Извор: УНС

Конферениција УНС-а у среду у 15.30ч: "Шта су новинари открили деценијама од убистава новинара и где је ту правосуђе?"

Удружење новинара Србије (УНС) организује разговор на тему "Шта су новинари открили деценијама од убистава новинара и где је ту правосуђе?" у среду, 17. априла 2024. године, од 15.30 сати у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/3.

Говорићемо о налазима последњих истраживања УНС-а о убијеним новинарима и медијским радницима на ратиштима деведесетих на простору бивше Југославије, међу којима је и ликвидација дописничке екипе РТС-а на Банији, као и ономе што би остало скривено да није постојао притисак јавности и рад Комисије за истраживање убистава новинара у случајевима Ћурувија, Пантић и Вујасиновић.

О томе шта су сазнали истражујући убиства новинара и медијских радника деценијама после говориће новинари Јелена Спасић, Филип Мириловић и Драгана Бјелица, а учешће је потврдио и председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић.

У оквиру истраживања УНС је објавио и текстове Зла судбина путника на коридору, Смрт на Меденој главици и Смрт у братовој јакни.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси