Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС уписује полазнике у Новинарску школу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 04. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС уписује полазнике у Новинарску школу

Удружење новинара Србије уписује полазнике у 51. генерацију Новинарске школе.

Са искусним новинарима и уредницима полазници ће учити основна правила извештавања. На курсу који траје два месеца полазници ће бити у прилици да пишу своје прве вести и извештаје, одлазе на терен и враћају се са најзанимљивијим причама које ће уз стручну помоћ обликовати за објаву у медију.

У оквиру курса биће у прилици да чују више о правилима којих треба да се придржавају у формулисању наслова, при изради радијског пакета и телевизијског прилога.  

Посебни наставни блокови посвећени су медијској фотографији, јавном наступу и професионалној етици.

Новинарска школа УНС-а је најстарији и најобухватнији курс на нашим просторима у оквиру ког полазници пролазе кроз новинарство у штампи, новинским агенцијама, радију, телевизији и онлајн медијима.

Полазницима Новинарска школа омогућава да после успешног завршетка теоријског дела и вежби у просторијама УНС-а оду на двонедељну праксу у редакцију.

Могуће је похађати наставу и из иностранства, односно других градова Србије, преко Зум платформе.

На крају Новинарске школе полазници полажу завршни испит. Они који с успехом заврше курс добијају дипломе Новинарске школе.

Заинтересовани за упис у Новинарску школу УНС-а могу да се пријаве и дођу на предуписни разговор јављањем на имејл dragana.bjelica@uns.rs или телефон  062 530 337.

Цена школе је 53.000 динара и могуће је плаћање у месечним ратама.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

10.04.

2024.

Александар Поповић [нерегистровани] у 15:57

Време за промену статуса Школе

Новинарска школа УНС има дугу традицију. Једно време, пре "рађања" факултета са медијским смером, била је једина могућност за теоријско-практично образовање новинара. То време је далеко прошло, а новом би се ваљало прилагодити. Лично видим могућност да се Школа институционализује као верификована институција за образовање новинара, са оснивачем Удружењем новинара Србије. Таква пракса постоји у више земаља и сасвим је остварива и у нашим условима. Све најбоље, Александар Поповић, новинар ветеран

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси